♥ Kuih Seri Muka ♥

Ahad, November 28, 2010


Bahan-Bahan:
Lapisan bawah:

3 cawan beras pulut
3 cawan santan cair
½ sudu teh garam

Lapisan atas:

3 cawan santan pekat
4 helai daun pandan (jadikan jus pandan)
½ sudu teh pewarna hijau
½ cawan gula
½ cawan tepung gandum
½ cawan tepung jagung atau kastad
1 biji telur
1 sudu teh garam

Cara menyediakan:

Lapisan bawah:

1) Gaul rata semua bahan .
2) Masukkan pulut ke dalam loyang dan kukus sehingga masak.
3) Tekan padat pulut yang telah masak tadi.

Lapisan atas:

1) Kisar semua bahan dan tapis.
2) Tuangkan perlahan-lahan atas pulut tadi.
3) Kukuskan lebih kurang ½ jam.
4) Sejukkan dahulu baru potong dan sedia untuk dihidangkan.

0 ulasan:

About

Kongsi Resipi